Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Oud-franchisenemers Intertoys en Euretco starten speelgoedketen

 
Retailservice-organisatie Euretco en zeven voormalige franchisenemers van Intertoys openen dit jaar de eerste pilotvestiging van een nieuw franchiseconcept in de speelgoedbranche. Dit meldt RetailNews. De franchisenemers zijn goed voor negen vestigingen. Een naam is nog niet bekend gemaakt. De ontwikkeling van de nieuwe franchiseformule wordt geleid door Miriam de Bruin. Zij is sinds 2017 als marketingmanager DGN medeverantwoordelijk voor Hubo.

Euretco heeft ervaring in de speelgoedbranche en heeft onder meer een samenwerkingsverband met Vedes, een grote speelgoedleverancier uit Duitsland. De eerste vestigingen van de formule zullen gevestigd worden in Amersfoort, Amstelveen, Budel, Bussum, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven. In de businesscase is ingezet op een groeiscenario voor de komende jaren.

Verschillende ondernemers waren al in gesprek over een overstap met de retailservice-organisatie uit Hoevelaken. Aanleiding voor de gespreken is de onvrede over de samenwerking met Green Swan, die recentelijk Intertoys overnam nadat de speelgoedformule failliet werd verklaard. Een deel van de franchisenemers bereiden zelfs een rechtszaak voor.

×