Overname DGN Retail door Euretco

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Euretco Hoevelaken

Euretco (Hoevelaken) heeft haar positie als retailservice-organisatie verder versterkt met de definitieve overname van DGN Retail (Apeldoorn). Harry Bruijniks, CEO van Euretco laat in een reactie weten blij te zijn. ‘’We zijn blij dat na maanden van intensief overleg de ondernemers van DGN met een grote meerderheid voor toetreding tot Euretco hebben gekozen. Met deze overname treden 230 zelfstandig ondernemers met de formules, Hubo, Multimate en Fixet en circa 70 vrije inkoopleden toe tot de Euretco-organisatie.’’

Met de overname van DGN voegt Euretco, naast de huidige branches mode, wonen, sport en media,  een nieuwe branche aan haar organisatie toe, namelijk de doe-het-zelf branche. ‘’Dit past geheel in de gekozen lijn van onze strategie. We zijn bouwers van een retailserviceplatform voor zelfstandig ondernemers en we hebben verstand van retailprocessen en franchiseontwikkeling. Onze kennis is dan ook voor vele branches geschikt’’, aldus de CEO van Euretco.

September jl. stemden de ondernemers van DGN Retail tijdens een ledenvergadering in Nijkerk over de overname door Euretco. Ruim 91 procent stemde in met de overname. Afgelopen vrijdag was aan alle voorwaardes voldaan en kon de overname dus worden afgerond.

‘’Met deze overname hebben DGN Retail en haar formules onderdak gevonden bij een professionele partij die het belang van zelfstandig ondernemerschap centraal stelt. Door deze overname zullen de formules verder door kunnen groeien’’, aldus Henk Castelijns, interim directeur DGN Retail.

Op termijn wil Euretco door met twee van de drie doe-het-zelf formules, namelijk Hubo en Multimate. Dit om maximale kostensynergie te bewerkstelligen, maar vooral om marketingondersteuning van deze formules te versterken. Van de Fixet-ondernemers heeft inmiddels een meerderheid een keuze gemaakt voor één van beide formules. Ondernemers die nog niet de keuze hebben gemaakt zullen gedurende de rest van de looptijd van het contract met Fixet maximale formuleondersteuning blijven krijgen.

In het vierde kwartaal 2014 zal het DGN-kantoor in Apeldoorn worden gesloten en zullen alle activiteiten binnen Euretco Hoevelaken worden ingepast.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

 • Kees Buitendorp

  Slimme zet bij die jongens van Euretco. Ik vraag me af waarom ervoor gekozen is om Fixet op termijn uit het bestand te halen.

  Reply

 • Thomas

  Misschien dat Fixet de zwakkere broeder is van de drie? Benieuwd hoe Formido reageert op dit nieuwtje.

  Reply

 • Klaas

  Fixet gaat definitief het veld ruimen, Hubo en Multimate blijven over, omdat een aantal multimates anders alsnog overstappen naar bijvoorbeeld kluswijs.
  De eerste rayonmanagers zijn al naar andere formules gegaan en verlaten een zinkend schip, zelfs nu ze zijn overgenomen.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.