Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Overname Yarden door DELA definitief

DELA heeft groen licht gekregen van De Nederlandsche Bank en Autoriteit Consument en Markt om uitvaartmaatschappij, verzekeraar en tevens franchiseformule Yarden definitief over te nemen. De overname zal op 2 augustus a.s. plaatsvinden. Voor de circa 1 miljoen Yarden-klanten is dit goed nieuws, de uitvaartverzekeringen zijn door de overname gered.
Groei in DELA-crematoria, maar ook sluitingen

Als gevolg van de overname groeit het klantenbestand van DELA en daarbij ook het aantal DELA-crematoria in Nederland. Het ACM heeft als voorwaarde voor de overname gesteld dat er zeven crematoria en twee uitvaarcentra niet meer onder de DELA-vlag mogen opereren. Dit heeft er mee te maken dat DELA in sommige bieden te groot wordt door de overname. Het gaat hierbij om de Yarden-crematoria in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo – Blerick. In Rotterdam moet DELA haar eigen crematorium in Spijkenisse afstoten. Bij de uitvaartcentra (Yarden) gaat het om Veldhoven en Venray.

“DELA is inmiddels met het verkooptraject gestart. Tot de verkoop rond is zal de dienstverlening op deze locaties gewoon doorgaan. Een onafhankelijke partij houdt toezicht, zodat de kwaliteit, prijs en service op hetzelfde niveau blijven,” aldus een woordvoerder van DELA.

×