Overnamebod op parfumerieketen Douglas

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

douglas franchise
Vorige week meldden wij u dat parfumerieketen Douglas per 1 januari a.s. een franchiseformule begint, in het 1e jaar is het de bedoeling dat 40 franchisenemers van Pour Vous toetreden. Deze week heeft Douglas een overnamebod ontvangen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent, dit meldt NU.nl. Er is 38 euro per aandeel in contanten geboden. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op anderhalf miljard euro. Advent wil samen met Douglas-topman Henning Kreke het bedrijf kopen. De familie Kreke bezit dertien procent van Douglas.

De partijen hebben overeenstemming bereikt met andere aandeelhouders van Douglas die hun stukken hebben toegezegd. Ze hebben daarmee 50,5 procent van de aandelen in handen. De onderhandelingen over een overname van Douglas lopen al sinds begin dit jaar. Naast de parfumerie heeft Douglas ook een boekwinkelketen, kledingzaken, zoetwarenwinkels en juweliers. In Nederland heeft het bedrijf 89 Douglas-winkels. Douglas telt circa 24.000 werknemers.

Advent wil minstens 75 procent van de aandelen in handen krijgen. De investeerder liet weten dat het niet de bedoeling is dat Douglas van de beurs wordt gehaald. De overname wordt naar verwachting voor het einde van dit jaar afgerond.

dinsdag 16 oktober 2012.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.