‘Overstap naar Etos geeft omzet boost’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De Noord-Hollandse drogisterijfamilie Verberne heeft de vruchten weten te plukken van de overstap dit najaar van DA naar Etos. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet van drie omgebouwde winkels met gemiddeld 10%. Binnenkort volgen nog twee openingen.

“Hard franchise, dat is het toverwoord dat het succes verklaart”, zegt Karin Verberne, wiens ouders 47 jaar geleden aan de wieg stonden van de eerste DA-vestiging van de familie. Haar man Pieter de Jong knikt instemmend: “Alles binnen de Etos-formule is gericht op een zo groot mogelijke efficiency. Met daarbij een goede marketing, zoals elke week een folder vol acties.”

Gezamenlijk geven de vier familieleden Pieter, Karin, haar broer Peter en zijn vrouw Saskia, sinds de opening van hun eerste eigen drogisterij in 1999, leiding aan het bedrijf. Tot 2013 bestierden zij tien DA-winkels in de kop van Noord-Holland.  Toen de zaken minder liepen en ze één winkel moesten opgeven, ontstond het plan om in 2019 de overstap te maken van DA naar Etos. Door het faillissement van DA eind 2015 raakte alles in stroomversnelling. “Passend bij onze eigen bevindingen en de omzeteisen van Etos besloten we nog vier kleinere winkels te sluiten en door te gaan met de vijf grotere winkels”, aldus Pieter de Jong. Robert Buis van ABN AMRO franchise heeft hen hierbij begeleid. “We zaten eerst bij een andere bank maar we merkten dat zij echte specialisten zijn en thuis zijn in de branche. Hierdoor konden zij sneller schakelen en scherper offeren.”

De omzetstijging bereikt de familie met een veel hogere omzet dan voorheen, gecombineerd met lagere kosten. “Alles binnen de formule is tot in detail georganiseerd”, vertelt Karin Verberne. “Door een efficiënte en flexibelere inzet van onze medewerkers beheersen we de kosten beter. De vele acties zorgen er bovendien voor dat de omloopsnelheid van onze producten nu veel hoger is.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website