Papa John’s Amsterdam haalt €235.000 op door crowdfunding

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De Amsterdamse vestiging van Papa John’s heeft €235.000 bij het publiek opgehaald d.m.v. crowdfunding via Knab. Hierdoor kan de net nieuwe ondernemer Hanna Hanna zijn franchisevestiging starten aan de Jan van Galenstraat 174, Amsterdam. Papa John’s is vrij nieuw in Nederland maar een van de grootste pizza take-away en deliveryketens ter wereld.

Papa John’s heeft meer dan 5.000 vestigingen over de hele wereld, 3500 in de Verenigde Staten en meer dan 1500 verspreid over 37 overige landen. Papa John’s heeft een plan, namelijk om in 2017 vijftien vestigingen in Nederland te hebben.

Ondernemer Hanna Hanna heeft een opleiding gevolgd tot administrateur en assistent accountant. Later ging hij aan de slag als teamleider. “In deze tijd heb ik ook enkele vrienden en een ex-werkgever met succes geholpen om meer uit hun bedrijf te halen. Zo ontdekte ik dat zelf ondernemen heel leuk is. Daarom is het nu een mooi moment om voor mijzelf te beginnen.” Aldus Hanna. Hanna’s passie is Horeca. Omdat Papa John’s pizza’s op dit moment nog redelijk nieuw is in Nederland, lijkt het voor hem het perfecte moment om in te stappen. De bestaande vestigingen hebben hem overtuigd om in te stappen in de franchiseformule. Het is Hanna’s ambitie om op korte termijn nog meer vestigingen te openen.

Knab klanten kunnen via het online platform investeren in verschillende bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en betrouwbare financiering. Hierdoor kunnen ondernemers hun groeiplannen waarmaken. Ondernemers kunnen tot maximaal 2.5mln. lenen voor groei-, her-, of aankoopfinanciering. Deze crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een speciale crowdfundingrekening bij Knab. De looptijd van deze lening is 60 maanden. De rente bedraagt 8,0% gedurende de gehele looptijd. Knab ziet een toename in het aantal aanvragen voor vestigingen van franchiseformules.

Papa John’s is op zoek naar nieuwe franchisenemers! Ook uw eigen Papa John’s vestiging openen? Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.