Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Petra Slokkers treedt toe tot directieteam McDonald’s Nederland

01 augustus 2022

Petra Slokkers is per heden benoemd als Director Field Operations & McOpCo bij McDonald’s Nederland. Hiermee wordt ze binnen het directieteam van McDonald’s Nederland verantwoordelijk voor de samenwerking en verbinding met de 74 Franchisenemers en hun restaurantteams. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de 22 restaurants die McDonald’s Nederland zelf exploiteert. In totaal heeft McDonald’s 258 restaurants in Nederland, waarvan het overgrote merendeel door Franchisenemers gerund wordt.

Slokkers begon haar carrière bij McDonald’s al op zestienjarige leeftijd met haar eerste bijbaan, bij McDonald’s restaurant Rotterdam Alexandrium. Ook tijdens haar  opleiding aan de meao bleef ze bij McDonald’s werken, waarna ze zich aanmeldde voor het managementtraineeprogramma van McDonald’s Nederland. Na het bekleden van diverse functies groeide ze door naar de rol van Field Service Manager, waarmee ze een belangrijke schakel werd tussen McDonald’s Nederland en de Franchisenemers. Voor haar toetreding tot de directie bekleedde zij de functie van Head of Field Operations. Voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van McDonald’s in Nederland is Slokkers in 2013 internationaal  onderscheiden met de prestigieuze  President’s Award.

“Petra heeft echt ketchup in haar bloed, zoals we bij McDonald’s zeggen”, vertelt Annemarie Swijtink, Managing Director McDonald’s Nederland. “We kennen Petra van haar jarenlange ervaring en diepgaande kennis van onze operatie en haar sterke people management vaardigheden. Met deze stap versterken we het directieteam van McDonald’s Nederland in strategie en uitvoering, met als doel de onze business resultaten en gastenervaring te blijven verbeteren.”

“Ik ben McDonald’s dankbaar voor de kansen die ik altijd heb gekregen om mezelf te blijven ontwikkelen, deze stap is hier een mooi voorbeeld van. Ik kijk er naar uit in m’n nieuwe rol samen met mijn team nog nauwer met onze Franchisenemers samen te werken, met als doel om samen met restaurantteams onze gasten de beste restaurantbeleving te bieden. Onze mensen maken hierin het verschil. Ik vind het een enorme uitdaging om zowel in onze eigen restaurants als samen met Franchisenemers aan de ontwikkeling van onze mensen bij te dragen. Dat maakt het zo’n rijke uitdaging. Het samen groeien en ontwikkelen, dat houdt nooit op bij McDonald’s”, aldus een enthousiaste Slokkers.

Het directieteam van McDonald’s Nederland bestaat naast Petra Slokkers en Annemarie Swijtink verder uit Brett Jackson (Director Finance), Patrick Tieleman (Director National Operations & Technology), Ineke Jeuster (Director People), Jos van Kempen (Director Franchising & Development) en Stijn Mentrop (Director Marketing & Communications).

×