Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Philippe Vorst neemt afscheid als CEO van New York Pizza

Op 28 mei 2024 maakte Philippe Vorst , de oprichter van de franchiseformule New York Pizza, bekend dat hij na 32 jaar de leiding overdraagt aan Debbie Klein. Klein zal vanaf 15 augustus de nieuwe CEO zijn van New York Pizza en Euro Pizza Products. Vorst blijft echter nauw betrokken als lid van de Raad van Commissarissen van The European Pizza Company (TEPC), dat een omzet van 419 miljoen euro heeft en actief is in vier verschillende landen.

Een nieuwe fase voor New York Pizza

Philippe Vorst begon ruim dertig jaar geleden met een enkele winkel op het Spui in Amsterdam. Onder zijn leiding groeide New York Pizza uit tot een franchisegigant met meer dan 325 vestigingen in Nederland en Duitsland. De laatste vijf jaar verdubbelde de consumentenomzet naar ongeveer 220 miljoen euro. Vorst reflecteert: “Ik had dit nog wel tien jaar kunnen doen, maar ik wil nog één keer iets anders. Misschien ga ik op de universiteit lesgeven over ondernemen.”

De overdracht aan Debbie Klein komt op een moment waarop de franchise stevig in de schoenen staat. Klein heeft een indrukwekkend CV met ervaring bij Nike, Adidas en recent als CEO van Leen Bakker en Kwantum. Ze staat klaar om de groei van New York Pizza in Nederland voort te zetten en nieuw leven te blazen in de Duitse markt, waar de keten met tegenvallers te kampen heeft gehad.

Uitdagingen en toekomstplannen

Hoewel de laatste jaren uitdagend waren door de coronacrisis en stijgende minimumlonen, heeft New York Pizza zich sterk weten te houden. Vorst: “De laatste maanden gaat het door heel veel aanbiedingen weer de goede kant op. Mensen moeten wennen aan het nieuwe prijsniveau.” Hij ziet potentie voor verdere groei, vooral door het aanbieden van lunchproducten zoals pizzabroodjes.

In Duitsland stuitte New York Pizza echter op grotere obstakels. “Het was een beetje overmoedig,” geeft Vorst toe. “In Duitsland zijn de lonen nog veel harder omhooggegaan dan hier. Bovendien maakten consumenten pas op de plaats met eten bestellen.” Ondanks deze uitdagingen heeft Klein de taak om de groei in Duitsland opnieuw op gang te brengen.

De geschiedenis van New York Pizza

New York Pizza werd in 1993 opgericht door de broers Max en Philippe Vorst en hun partner Richard Abram. De eerste winkel opende aan het Spui in Amsterdam en was de eerste die ’the original slice’ naar Nederland bracht. Sindsdien heeft de keten een indrukwekkende groei doorgemaakt, met de opening van nieuwe filialen, de start van een bezorgdienst en diverse innovaties zoals de introductie van de bloemkoolbodem in 2019.

De franchise begon in 1996 met franchising en groeide gestaag door de jaren heen. Vandaag de dag is New York Pizza een geliefde pizzaketen in Nederland, bekend om zijn kwalitatieve en innovatieve pizza’s. De successen van de afgelopen decennia leggen een solide basis voor de toekomst onder de nieuwe leiding van Debbie Klein.

Met Philippe Vorst als mentor en raadgever blijft het bedrijf profiteren van zijn expertise en visie, terwijl Debbie Klein haar ervaring en frisse inzichten zal inzetten om New York Pizza naar nieuwe hoogten te brengen. “Ik ben verheugd om bij New York Pizza te komen en de groei voort te zetten,” aldus Klein.

 

Ontvang gratis meer informatie over New York Pizza

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

New York Pizza

×