Phone House vraagt faillissement aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Phone House franchise

Franchiseformule Phone House is op 8 februari jl. door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard. Relevant Holdings, het moederbedrijf van Phone House, meldt dat het gaat om de 70 eigen vestigingen, de franchise vestigingen van de telecomformule vallen vooralsnog buiten de aanvraag.

Het faillissement is het gevolg van onvoldoende verbeterde resultaten. Relevant Holdings laat weten dat de investeringen in een nieuw winkelinterieur en in omnichannelsystemen niet genoeg hebben bijgedragen aan de resultaten. De concurrentie van de telecomketen maakte het ook niet makkelijker evenals de nieuwe telecomwet, waarbij de vrijheid van het aanbieden van een ‘gratis’ telefoon is beperkt. Het faillissement heeft geen betrekking op de franchise vestigingen, maar wel op de webwinkels waaronder Typhone.

Dixons Carphone verkocht in 2015 de Nederlandse tak van Phone House aan Relevant Holdings. Wouter van der Ley, voormalig Relevant Holdings-cco liet onlangs nog weten dat de resultaten verbeterd waren sinds de overname door Relevant Holdings.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise