Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Pizzaketens grootste in bezorgmarkt

Volgens een analyse van het Rotterdamse databedrijf Datling zijn er verdeeld over Nederland rond de 9.000 verkooppunten aangesloten bij Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Vijfentachtig procent hiervan zijn zelfstandige ondernemingen, de andere vijftien procent zijn ketens en cafetariaformules. Deze analyse is gedaan onder horecabedrijven die aangesloten zijn bij de twee bezorgingsdiensten. De top 10 vertegenwoordigingen in deze sector zijn enkel en alleen ketens. De top 10 ziet er als volgt uit:
  1. Domino’s Pizza
  2. New York Pizza
  3. Kwalitaria
  4. Subway
  5. Bakker Bart
  6. Spare Rib Express
  7. KFC
  8. Burger King
  9. Febo
  10. Taco Mundo

Verschil in werkgebied

Ook laat het onderzoek zien dat er een verschil zit in de twee bezorgdiensten, Deliveroo is slechts in 5 provincies actief, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. In de provincie Noord- Holland is bijna de helft van alle bij Deliveroo aangesloten ketens gevestigd. De andere bezorgingsdienst, Thuisbzorgd.nl is wel in alle provincies actief. Het grootste deel van de aangesloten vestigingen liggen bij Thuisbezorgd.nl in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Top drie etensstijlen

Verder is onderzocht welke etensstijl het meest vertegenwoordigd word, dit werd op basis van de aangesloten verkooppunten gedaan. De stijl ‘Midden-Oosten’ kwam hierbij als populairst eruit, denk bij deze etensstijl aan shoarma en Turkse pizza. Op de tweede plek staat de etensstijl ‘Italiaans’ veelal pizzeria’s. En op plek drie is de ‘burger’ tak geëindigd.

×