Plan overname Bakker Bart door franchisers van de baan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Het plan van de vier franchisers Martijn van Gelder, Martijn Timmermans, Marcello Randolfi en John Gerressen om de formule Bakker Bart over te nemen is van de baan. Eigenaar van de brood- en banketformule, Gilde, heeft het voorstel dat de franchisers indienden afgewezen. Het investeringsbedrijf laat weten dat Bakker Bart niet te koop staat. Dit meldde Out.of.Home Shops onlangs.

De vier franchisers kwamen met dit plan nadat ze jarenlang verwikkeld waren in een juridische strijd met Bakker Bart. De Bakker Bart franchisers gingen op zoek naar financiers voor hun plan en hadden succes bij de banken. Het viertal diende het voorstel in bij Gilde maar geen succes. Timmermans liet eerder weten dat er gedacht werd dat Gilde niet nog meer geld in de formule wilde steken en dat het investeringsbedrijf bereid was om de formule te verkopen. Niets bleek minder waar.

Timmermans en franchisers hadden de volgende plannen: “We denken dat we onze collega’s hier ook een groot plezier meedoen. We betalen nu een fee van 8 procent. Deze willen wij verlagen tot 2 of 3 procent of nog minder in de vorm van een contributie. In ons plan kan iedere winkel, op misschien een enkeling na, blijven bestaan.” Na de overname zal het wat de franchisers betreft een soort coöperatie worden. “De financierders houden het meerderheidsbelang maar alle franchisers delen ook mee in de winst, zij worden mede-eigenaar.” De moederorganisatie Bart’s Retail zou in het plan verdwijnen. Andere Bakker Bart franchisers waren sceptisch over het plan. “Tuurlijk, als ik zie dat de fee omlaag gaat van 8 naar 2 procent, dan denk ik ook meteen: Wauw! Maar het is te mooi om waar te zijn. Het is een ongeloofwaardig verhaal”, aldus Bakker Bart franchiser Jeroen Bakker.

De franchisers zijn nog druk in overleg wat nu de volgende stap gaat worden. Algemeen directeur van Bakker Bart, Herbert Schalkwijk, laat weten niet in te gaan op het plan van de vier franchisers.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website