Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Plug-in bij Bagels & Beans met de Bagelectric Beancaster

In Nederland had niemand nog gehoord van de bagel tot dat Bagels & Beans hem op de kaart zette. Door de jaren heen hebben er vele ontwikkelingen plaatsgevonden. De Bagelectric Beancaster is het meest baanbrekende idee tot zover geweest. Het gaat hier om een gitaar in de vorm van een bagel, met een klankgat dat elke muziekstijl ten gehore brengt. De Bagelectric Beancaster is vanaf april verkrijgbaar.

Blurring is razend populair

Het is duidelijk dat het thema van de Bagels & Beans-menukaart momenteel muziek is. De lancering van de Bagelectric Beancaster komt dan ook niet als een verassing voor de vaste klant. Het uitbreiden van het assortiment met een instrument heeft vele raakvlakken met de trend ‘blurring’: functievermenging tussen bijvoorbeeld retail en horeca. Denk aan een koffiecorner in een boekenwinkel of een wasserette waar je ook terechtkunt voor een lekkere lunch.

Logische trend

Hans van Tellingen, retailexpert en auteur van “Waarom stenen winkels winnen,” noemt blurring een logische ontwikkeling: ‘Eigenlijk is er geen verschil tussen horeca en winkel. Het gaat erom dat mensen naar een leuke plek komen en dat ze daar gaan consumeren: een hapje, een drankje, het kopen van een product, het liefste allemaal tegelijk. En nu er ook gitaren in de vorm van een bagel op de markt verschijnen is het feest compleet’.

De zoektocht naar het perfecte gitaar

Ronald Bakker bedacht het idee om de Bagelectric Beancaster te ontwikkelen. Ronald Bakker is medeoprichter van Bagels & Beans en gitarist. Iedere gitarist worstelt met ‘the quest for tone’: de zoektocht naar die ene perfect klinkende gitaar. ‘Was er maar een gitaar die net zo veelzijdig was als een bagel,’ dacht Ronald. Wat als hij gitaar en bagelvorm kon combineren?

Unieke body

Hij zocht contact met een bekende gitaarbouwer met als gevolg dat het concept steeds meer vorm kreeg in de maanden die volgden. De Bagelectric Beancaster heeft een enkele draaiknop waarmee in een keer de perfecte sound gekozen kan worden voor iedere muziekstijl. De body is bagelvorming, met in het midden een klankgat. Het magische klankgat zit door de gehele body. Dat is anders als bij een akoestisch gitaar, waar het klankgat alleen in de top van de klankkast zit.

Zo crunchy en rond als een bagel

Gitaarliefhebbers in Nederland zijn zeer enthousiast over het ontwerp van de Bagelectric Beancaster. Folkert van Blom deelde een unboxingvideo waarin hij een tal van muziekstijlen speelde op de Bagelectric Beancaster. Van flamenco tot metal en van funk tot kampvuur met niet van echt te onderscheiden akoestische klank. ‘Een lekkere crunchy sound die eruit komt, zoals we dat van bagels wel kunnen verwachten,’ klinkt het enthousiast, ‘maar het heeft tegelijk ook een ronde sound.’ Om te concluderen: ‘Ik lust dit gitaartje wel.’

Inpluggen in alle vestigingen

De Bagelelectric Beancaster is vanaf april uit te proberen en te koop in alle Bagel & Beans vestigingen in Nederland. Er zullen uiteraard gitaarversterkers klaarstaan in de vestigingen. “Maar je mag alleen inpluggen als je belooft geen Metallica na te spelen,” aldus Ronald.

Het Bagels & Beans concept

Bagels & Beans opende haar eerste vestiging in 1996. In 2002 startte Bagels & Beans met franchise. De franchisenemers van Bagels & Beans worden ook wel bagelbazen genoemd. Sinds de opening van de eerste Bagels & Beans vestiging ervaren gasten een moment van aandacht, rust en geluk in deze gejaagde tijd. Een warme en hartelijke plek waar je altijd welkom bent, waar gezond en lekker eten en drinken op elk moment van de dag centraal staat. Een plek waar iedereen zich beter voelt.

Ontvang gratis meer informatie over Bagels & Beans

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Bagels & Beans

×