Plus investeert in vernieuwing

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Plus franchise

Supermarktketen Plus heeft vorig jaar een omzet geboekt van 2,26 miljard euro. Plus dankt de hoge omzet aan de verbeterde commerciële koers en de negentig miljoen investering in de vestigingen. Directeur Jan Brouwer verwacht dat de omzet de komende jaren met tien procent kan gaan groeien. De reden hiervoor is de verbeterde winkelformule. De supermarktketen is van plan om de komende 3 jaar tweehonderd miljoen euro te investeren in o.a. online verkoop en winkelvernieuwing.

Plus had al eerder duidelijk gemaakt dat ze online beheerst willen groeien. Brouwer vindt wel dat de onlineverkoop voor een supermarkt altijd verliesgevend zal zijn. “Maar er zijn tal van activiteiten in een supermarkt die niet rendabel zijn, zoals de koffiehoek of zuivelproducten”, aldus Brouwer. De overstap naar een nieuw gemechaniseerd distributiecentrum moet klanten onder meer lagere prijzen en een ruimer assortiment opleveren.

Pure online verkopers zullen geen groot aandeel in de markt krijgen verwacht Brouwers. “Vaak hebben ze niet zo’n compleet assortiment als een supermarkt, ze weten zich geen raad met retourstromen en moeten dezelfde inkoopprijzen zien te krijgen”, aldus Brouwers.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise