Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

PLUS voert digitale schaplabels bij supermarkten in

01 september 2020

Franchiseformule PLUS heeft een vervanger gevonden voor de klassieke prijsaanduidingen. De winkelketen gaat e-schaplabels invoeren die voor een efficiencyslag en een betere service in de winkel moeten zorgen. De e-schaplabels zullen eerst uitgebreid getest worden tijdens een pilotperiode waar negen PLUS supermarkten aan mee doen. PLUS verwacht dat in begin 2021 iedere winkel voorzien is van de elektronische schaplabels.
Elektronische schaplabels

Elektronische schaplabels of te wel e-schaplabels bieden verscheidene voordelen voor o.a. winkelpersoneel. Op de labels staat relevante productinformatie, waardoor het gelijk zichtbaar is of er actie moet worden ondernomen. “Dit levert aanzienlijke tijdwinst op, waardoor efficiënter gewerkt kan worden op de werkvloer”, aldus Rob van Dal, manager bedrijfsbureau. Verder bieden de labels ook een extra functionaliteit voor de e-commerce orders. “Door middel van LED-lampjes levert dit een mooie tijdsbesparing en kwaliteitsslag op waardoor e-commerceorders nog vollediger naar de klant gaan.”

“Goed eten moet ook beschikbaar zijn met zo min mogelijk derving en lege schappen. Ik ben dan ook erg blij met de introductie van onze nieuwe e-schaplabels die informatie geven om op te sturen. Dit helpt om de productbeschikbaarheid te vergroten en de restanten te verlagen. Helemaal in complexere situaties zoals onverwachte weersinvloeden of in de huidige periode mogen klanten niet mis kunnen grijpen. Ook zie ik door de processturing achter de e-schaplabels kansen om de dienstverlening voor klanten uit te breiden”.

×