Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Poiesz ziet kansen in overname Coop en Plus-vestigingen

Poiesz heeft belangstelling voor de overname van Coop en Plus-vestigingen in het eigen marktgebied. “Wij zijn een prima formule om winkels van andere supermarktketens een nieuw huis te bieden.”

Geschikte partner

Piet Smit, directeur van Poiesz, liet aan Distrifood weten bezig te zijn met de ontwikkeling van de nieuwe locaties. “We hebben bijvoorbeeld interesse om supermarkten Plus en Coop in ons marktgebied over te nemen. Poiesz is een geschikte partner voor de verdere ontwikkeling van deze supermarktketens.” Volgens Smit is er nog geen conversatie geweest maar de bedrijven zijn op de hoogte dat er interesse is. “Wij zijn een prima formule om winkels van andere supermarktketens een nieuw huis te bieden.”

Afscheid

Commercieel directeur Harrie Westra heeft vorige week na circa 2,5 jaar het concern, dat in het noorden van het land actief is, verlaten. “Het is geen afscheid met slaande deuren”, zei Smit over het vertrek. “In de komende fase, door de nasleep van Covid-19, lijkt het erop dat Poiesz en Harrie Westra beter hun eigen weg kunnen gaan.”

×