Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Poké Perfect geeft tips voor horecaondernemers

Het in 2016 opgerichte Poké Perfect, van broer en zus Gerrit Jan en Quinta Witzel, is inmiddels flink gegroeid met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Almere. Het sterkste punt van Poké Perfect is takeaway en bezorging. Gerrit Jan en Quinta geven hierover tips aan horecaondernemers.

Veel restaurants zijn met de coronacrisis overgestapt naar een bezorgservice, wat logisch is volgens Quinta, ze willen natuurlijk niet stil staan voor zolang het nog duurt. Sommige restaurants hebben echter nog niet nagedacht over hoe ze dit precies moeten doen. Het is bij bezorging heel belangrijk dat het gerecht zo snel mogelijk, op de juiste temperatuur en in perfecte staat geleverd wordt. Ook moet je een commissie afstaan aan Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats. Je zult zien dat de omzetten hoog zijn, maar de marges zijn gering beaamt Gerrit Jan.

Wat kan er allemaal misgaan bij het bezorgen?

Bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats hebben soms onvoldoende bezorgers, zegt Quinta, waardoor de bestellingen niet op tijd opgehaald worden. Dit heeft als consequenties dat de maaltijden soms niet op tijd bezorgd worden of niet meer de juiste temperatuur hebben. Ook kan het intern wel eens misgaan, als er een grotere bestelling geplaatst wordt dan worden er wel eens ingrediënten vergeten.

Tips

Wat kunnen ondernemers nu doen om de bezorging zo goed als mogelijk te laten verlopen?

  • Ten eerste is het belangrijk dat de kostprijs goed in de gaten gehouden wordt, het is mogelijk dat er schaarste in producten ontstaat en je wilt niet dat je verlies maakt op je gerechten.
  • Ten tweede is het belangrijk dat je de snelheid bij het bereiden van gerechten waarborgt. Ook moet er nagedacht worden of een gerecht überhaupt wel geschikt is voor bezorging.
  • Tot slot is het belangrijk om je financiën in de gaten te houden. Is het wel winstgevend om open te blijven voor bezorging? Of kun je beter de deuren tijdelijk sluiten?
[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Poké Perfect![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×