Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Polare officieel failliet

Curator Kees van de Meent noemt het een technisch-juridische maatregel. Boekwinkelketen Polare is afgelopen maandag officieel failliet verklaard, maar de winkels blijven voorlopig open. Daardoor wordt het gemakkelijker om een of meerdere panden van het concern te verkopen. 

”De voorgenomen verkoop van aparte vestigingen of van een groep vestigingen is zo beter mogelijk. Bovendien treedt de loongarantieregeling van het UWV pas in werking zodra een vennootschap failliet is”, aldus Van de Meent.

UWV
De uitkeringsinstantie UWV betaalt eventueel achterstallig loon pas wanneer een bedrijf failliet is. Nu dat officieel het geval is, krijgen de werknemers tot maximaal zes weken hun loon doorbetaald van het UWV.

Polare ontstond vorig jaar door een samenvoeging van de winkels van Selexyz en De Slegte. Bij het bedrijf werken ongeveer vierhonderd mensen.

Uitstel
Eerder deze maand kreeg Polare uitstel van betaling (surseance). Eigenaar ProCures, de investeringsmaatschappij die ook Free Record Shop in handen heeft, zag geen andere uitweg nadat een reddingsplan niet haalbaar was gebleken.

Van de Meent liet vorige week al weten dat Polare in de huidige vorm niet verder kan. Hij is momenteel in gesprek met verschillende partijen die vestigingen van de keten willen overnemen.