Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Pon lanceert franchiseconcept

Onlangs lanceerde Pon een nieuw franchiseconcept, De Wasstraat. Dealers die aangesloten zijn bij Pon kunnen zich aansluiten bij dit concept. De eerste vestiging van de franchiseformule is geopend in Utrecht, bij Auto Muntstad. Binnenkort opent Van Beynum de tweede vestiging in Gouda.

Een paar jaar geleden lanceerde Pon al eens een franchiseconcept genaamd De Garage. Deze was, net als nu, bedoeld voor dealers die aangesloten zijn bij Pon. ‘’We bieden onze strategische partners deze concepten aan omdat wij denken dat ze hiermee het klantcontact kunnen intensiveren,’’ aldus Pon-woordvoerder Jacques Geijssen tegen Automotive.

Het concept betreft een full service wasstraat, waar het daarnaast mogelijk is om een hele auto te laten reinigen, terwijl de klant binnen kan werken. Ook is er een app gelanceerd waarmee de wachttijd kan worden gecontroleerd en waarmee betaald kan worden.

Pon doet geen uitspraken over het aantal wasstraten die geopend moeten worden. ‘’Het is per bedrijf en locatie afhankelijk of er een sluitende businesscase te realiseren is. Er moet wel voldoende volume mogelijk zijn.’’