Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Praxis is niet bang voor Hornbach

Er is onvoldoende ruimte op de Nederlandse markt voor de Duitse bouwmarktketens Hornbach en Bauhaus. “Dat is de reden dat Praxis hun komst vaak via de rechter probeert tegen te houden”, aldus algemeen directeur Joost de Beijer tegenover RetailTrends.

De Beijer wil nog niet ingaan op de precieze reden waarom Praxis de Duitse ketens via juridische wegen tegen wilt gaan. “Het gaat uiteindelijk om marktruimte, dat is het belangrijkste. Maar Hornbach is al heel lang bezig in Nederland en we zijn er allemaal nog”, aldus De Beijer.

Onderscheid

Waar Praxis zich in onderscheid is het aantal vestigingen vergeleken met Hornbach en Bauhaus. Volgens De Beijer voelt de Praxis veel nabijer voor de consumenten. “We zijn een bekend en vertrouwd gezicht voor de Nederlandse klant.” Hij ziet het als de grootste uitdaging om zo top-of-mind te worden, dat de consument die wil klussen direct weet dat hij bij Praxis moet zijn. “Zo ver zijn we nog niet, maar we groeien ernaartoe.”

Grootste dhz-keten van Nederland

Afgelopen maand zijn er vijf omgebouwde Formido-winkels heropend door Praxis, hiermee is het de grootste Nederlandse dhz-keten in het aantal vestigingen. De formule wil eind dit jaar van haar 171 vestigingen 250 maken. De Beijer vreest niet voor een te groot aantal vestigingen. “Ik wil niet naar minder bouwmarktmeters”, aldus De Beijer.

×