Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Praxis start tuincentrum

Franchiseformule Praxis opent komend voorjaar drie nieuwe tuincentra. Voor de nieuwe tuinformule is Praxis een samenwerking aangegaan met twee franchisenemers die momenteel drie Intratuin vestigingen hebben. De ondernemers ruilen de naam Intratuin in maart 2015 in voor de nieuwe formule Praxis Tuincentrum.

Het zijn de eerste vestigingen van de doe-het-zelfketen die zich volledig op het buitenleven richten. Dat heeft Praxis maandag 15 september jl. bekendgemaakt. De winkels in Roermond, Heerlen en Venlo zijn in handen van franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot. Praxis beschikt momenteel over elf zogenoemde Megastores, waar plek is voor een apart tuincentrum. Daarnaast voeren ook de andere vestigingen een breed tuinassortiment. De nieuwe Praxis Tuincentra passen in de strategie van Praxis om een prominente rol te spelen in de groeiende markt voor tuinproducten.

De afgelopen jaren wordt de tuin, het balkon of dakterras belangrijker voor de Nederlandse consument. De buitenruimte wordt steeds meer ingericht als een verlengde van woonkamer en keuken. Dat blijkt onder andere uit een toenemende vraag naar tuinmeubilair, planten en outdoor-living producten.

Praxis CEO John Colley spreekt van een perfecte samenwerking. “Praxis is al decennia de groenste bouwmarkt van Nederland en is altijd volledig gefocust op de wensen van de klant. De samenwerking met Peter Stox sluit naadloos aan op de groeiende vraag naar tuinproducten. Franchiseondernemers Peter Stox en Frank de Groot zijn toegewijde ondernemers met een grote passie voor tuin en hebben hun succes bewezen door drie tuincentra van topkwaliteit neer te zetten.” aldus de CEO tegenover mixonline

Uit het sectorrapport wat in juni verscheen merkte Rabobank al op dat branchevervaging de ‘gamechanger’ in de tuinbranche is. Supermarkten, bouwmarkten en tankstations blijken serieuze concurrenten voor tuincentra. Volgens de bank is er sprake van een verdringingsmarkt.