Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Primera en Blz. openen combinatiewinkels

Franchiseformules Primera b.a. en Libris Blz. B.V. breiden hun samenwerking uit om ondernemers het beste van twee werelden te bieden. Enerzijds Primera als groeiende winkelketen binnen de tabak- en gemaksbranche en anderzijds het boekenspecialisme van Blz.

Primera-winkels kunnen het boekenspecialisme van Blz. aan hun winkel toevoegen, en andersom kunnen winkels met het Blz.-concept gebruikmaken van de kennis en kunde van Primera.

Krachtenbundeling

“Door krachten te bundelen kan Primera het boekenspecialisme bieden voor ondernemers die daar sterk in zijn en dit willen behouden. Blz. kan hiermee het assortiment uitbreiden voor ondernemers die zoekende zijn naar een combinatiewinkel, waar op alle assortimentsgroepen ondersteuning is”, aldus Andries Guliker, Manager Retail Services bij Blz.

Remie van Klinken, Manager winkels bij Primera: “Door de samenwerking verstevigen Primera én Blz. hun positie in de markt en bieden ze de ondernemers het beste van twee sterke retailers, waarbij de ondernemer te allen tijde voorop staat. Inmiddels zijn er al 9 succesvolle winkels die een combinatie van Primera en Blz. zijn.”

Een gezamenlijke aanpak

“Een samenwerking waardoor je als lokale ondernemer kunt blijven ondernemen én waarmee een sterke positie in de markt wordt geboden.”

Ondernemers in de detailhandel sluiten zich steeds vaker aan bij een commercieel samenwerkingsverband. Hierdoor beschikt een ondernemer over de voordelen van het grootwinkelbedrijf, zoals schaalvoordelen, marketing, advies en automatisering. De samenwerking met Primera en Blz. betekent een gezamenlijke aanpak, waarbij lokaal ondernemerschap en een landelijke sterke formule hand in hand gaan.

Hoeveel nieuwe combinatiewinkels erbij komen, is nog onduidelijk. Op het moment hebben Primera en Blz. negen combinatiewinkels in Nederland. Primera en Blz. staan samen op de Trendzbeurs in Gorinchem op 12, 13 én 14 januari 2020.
 

×