Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Problemen voor McDonald’s

Dit jaar heeft McDonald’s in het derde kwartaal dertig procent minder winst gemaakt dan vorig jaar in dezelfde periode. De omzet van McDonald’s daalde met vijf procent naar zeven miljard dollar en de netto winst kwam uit op één miljard dollar, wat omgerekend 837 miljoen euro is. Dit maakte McDonald’s afgelopen dinsdag bekend.

Ceo Don Thompson stelt dat McDonald’s het op alle fronten ondermaats doet. ‘’We doen het op alle fronten ondermaats. De problemen zijn heftiger dan we dachten.’’ Thompson is ervan overtuigd dat de oorzaak van de tegenvallende resultaten te wijten is aan de ongebruikelijke situaties in Europa en Azië en de teleurstellende prestaties in het thuisland. Verschillende vestigingen in Rusland moesten sluiten omdat er wat mis zou zijn met de hygiëne en in China kwam een vleesschandaal met een leverancier aan het licht. De operationele winst in de Verenigde Staten en Europa daalde met respectievelijk tien en twee procent.

De fastfoodketen gaat enkele maatregelen ondernemen om het tij te keren. Allereerst zal de organisatie platter en flexibeler moeten worden. Dit heeft als gevolg dat strategische beslissingen vaker zullen worden gemaakt door kenners van de lokale markt. Tevens wordt de marketing vernieuwd en worden de menu’s vereenvoudigd. Landelijke campagnes zullen voortaan worden ondersteund met reclamecampagnes die inspelen op de wensen en behoeftes van de lokale markt.