Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Recht uit het franchise hart: werk samen, maar toch apart

Wat een bizarre tijd. De verschrikkelijke Corona crisis laat de hele wereld stil staan. Waar we elkaar normaal voorbij rennen, zijn we nu op elkaar aangewezen. We moeten het samen doen. Maar toch apart. Als medewerker in de franchisebranche, maar vooral als betrokken medemens, vraag ik u, blijf  thuis, wees lief en help elkaar.

Het is crisis. Waar de zorg overuren maakt, hebben veel (franchise)ondernemers ineens tijd over. Horecabedrijven moeten verplicht dicht. Andere (franchise)winkels en bedrijven sluiten “vrijwillig” hun deuren. Uit voorzorg, vanwege lege binnensteden of uit veiligheid. Of omdat ze simpelweg niet genoeg personeel kunnen inzetten.

Franchiseadvies

Het is crisis. Het werk ligt stil. De ondernemers hebben tijd over en maken zich zorgen. Grote zorgen. Administratie bijwerken of de website vernieuwen is een goed alternatief, maar brengt geen geld in het laatje. Toch moet u bezig blijven, de moed erin houden. U kunt nu investeren. Misschien geen geld. Wel tijd. Nu is het ideale moment om uw businessplannen aan te scherpen, uw franchisedocumenten na te lopen of nieuwe ideeën uit te werken. En win advies in. Financieel, juridisch of specifiek franchiseadvies. Adviseurs zitten ook thuis en helpen u nu graag telefonisch op weg door bijvoorbeeld een eerste gratis gesprek.

Help elkaar en steun lokale franchiseondernemers

Het is crisis. We moeten positief blijven. En elkaar helpen! Gaat het geplande etentje niet door? Koop dan NU die cadeaubon van uw favoriete restaurant of laat het diner thuisbezorgen. Koop een cadeautje voor die dierbare die aan huis is gekluisterd. Een bosje bloemen, een gezelschapsspel of een goed boek. Verras uw kind met een nieuwe lente-outfit. U kunt een kaartje sturen, bijvoorbeeld met een tijdsschrift of een puzzelboekje erbij. En wat dacht u van een sportschool-abonnement? De corona-kilo’s moeten er straks toch weer vanaf.

Koop zoveel mogelijk bij de lokale ondernemers, bij die franchiseformule bij u op de hoek. In deze rare tijd is de lokale ondernemer online goed bereikbaar en wordt er vaak bezorgd of u kunt er afhalen. Uiteraard conform de gestelde richtlijnen van het RIVM. Ondernemers, groot of klein, blijken in deze tijd heel creatief en innovatief. Dat is het positieve aan deze tijd. Sla de handen, figuurlijk, ineen en zoek de samenwerking op met andere ondernemers.

Helpen zonder geld uit te geven

Het is crisis. Velen houden daarom de hand op de knip. Begrijpelijk. Want heb ik straks nog wel een bedrijf? Of een baan? Maar ook zonder geld uit te geven kunt u helpen. Juist nu. Laten wij als (franchise)ondernemers elkaar steunen. Schrijf een positieve recensie over die fijne winkel waar u normaal zo graag komt. Geef Google-sterren aan uw favoriete koffietentje, waar ze u altijd helpen met een glimlach. Wat dacht u van de kracht van social media? Like en deel eens een bedrijfspagina en benoem een toffe franchiseformule in de “stories”.

Later

De crisis gaat voorbij. Heus. Wanneer weten we niet. Dus blijf elkaar helpen. Ook na de crisis. Want dan hebben we elkaar misschien nog harder nodig dan nu. We moeten het samen doen. Maar toch nog even apart.

#stayhome #staysafe


Erika Slegers
Marketing & Communicatie bij De FranchiseAdviseur
erika@franchiseadviseur.nl, 040-78 78 474
De FranchiseAdviseur bv

×