Rechtbank stelt Otto Simon in het gelijk

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Otto Simon Top 1 Toys Almelo

Zomer 2014 spanden acht oud-franchisenemers van Top 1 Toys een zaak aan bij speelgoedhandelaar Otto Simon, het moederbedrijf van Top 1 Toys. De franchisenemers voelden zich misleid en kregen te weinig ruimte om zelfstandig te werk te gaan. Afgelopen week vond de uitspraak plaats, waaruit de rechtbank Otto Simon op alle fronten in het gelijk stelde.

De ondernemers klaagden onder andere over de onjuiste voorgespiegelde omzet- en winstverwachting. Volgens de rechtbank Noord-Nederland misleidde Otto Simon de ondernemers niet. De speelgoedhandelaar had geen verplichting om deze verwachtingen te melden, werd dit wel gedaan dan met voorzichtige prognose. De rechter achtte dat er niet tekort werd geschoten in de zorgplicht voor bijstandsverlening en advisering aan franchisenemers. Ook werden er geen onredelijke regels geconstateerd.

Otto Simon is blij met de uitspraak. “We zien dit als steun in de rug voor de veranderingen die we inzetten voor de speelgoedformule Top 1 Toys”, aldus algemeen directeur Ruud Schiphorst. Op dit moment werkt de formule hard aan een metamorfose van de uitstraling en het assortiment. Hiermee hoopt de speelgoedhandelaar weer vooruit te kijken na het gedoe rondom de rechtszaak. “In het assortiment worden veel en leuke aanbiedingen getoond. We verwachten dat Top 1 Toys-ondernemers zich zo makkelijker kunnen aanpassen aan de veranderingen in de markt”, aldus Schiphorst.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website