Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Rechter akkoord met WHOA akkoord Shoeby

09 februari 2024

Ook de rechtbank heeft het WHOA-akkoord van Shoeby goedgekeurd, zo heeft de modeketen laten weten. Op 25 januari jl. had Shoeby al een akkoord met de schuldeisers gesloten om tot een finale kwijting te komen, dat akkoord moest alleen nog goedgekeurd worden door de rechter.

De implementatie van het akkoord en de gemaakte afspraken met de schuldeisers zullen de komende weken plaatsvinden. ING Bank en Van Deursen Beheer B.V., de financiers van het bedrijf, hebben besloten hun lening voort te zetten. Bovendien zal Van Deursen Beheer een nieuwe lening verstrekken om de uitvoering van het WHOA-akkoord mogelijk te maken. Van Deursen Beheer heeft banden met de voormalige aandeelhouders en oprichters John en Mieke van Deursen, maar het bedrijf is in 2017 overgedragen aan de volgende generatie, Mitch en Jill van Deursen.

Als gevolg van het akkoord zullen de crediteuren van Shoeby een eenmalige betaling ontvangen, waarmee hun vorderingen definitief worden afgehandeld. Het bedrag van deze betaling is gebaseerd op een percentage van hun uitstaande vordering.

De WHOA-procedure is een vorm van schuldsanering waarbij niet alle schuldeisers akkoord hoeven te gaan, maar een rechter moet de afspraken wel goedkeuren. Het plan dat aan de basis ligt van het akkoord is volgens Shoeby gevalideerd en getoetst door externe partijen. CEO Mitch van Deursen verklaarde: “De WHOA is recent in het leven geroepen voor bedrijven die in de kern gezond zijn. Wij zijn een in de kern gezond bedrijf en dat is ook de reden dat we het WHOA-traject succesvol hebben kunnen afronden.”

×