Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Rechter stelt Yarden opnieuw in het gelijk

03 december 2020
Uitvaartformule Yarden had in het verleden te hoge polissen afgesloten tegen te gunstige voorwaarden en leed daarop veel verlies. In oktober werd al bekend dat er goed nieuws was voor Yarden. Gezien de omstandigheden mocht Yarden eenzijdig haar polissen aanpassen. In hoger beroep heeft het Hof in Leeuwarden zich opnieuw in het voordeel van Yarden uitgesproken.  

De verzekerden eisten dat Yarden zich niet mocht beroepen op een en-bloc-clausule, waardoor de uitkeringsrechten uit de verzekering verminderd worden. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep uitspraak gedaan in kort geding in de zaak tussen Yarden en enkele verzekerden. Het hof wijst de eis van de verzekerden af.

Op 11 september jl. werd nog een voorziening getroffen, die erop neerkwam dat Yarden zich niet op de en-bloc-clausule mocht beroepen. Yarden is hier met succes in hoger beroep gegaan. Volgens het gerechtshof hebben de verzekerden geen voldoende spoedeisend belang bij hun vorderingen. Het hof wijst de vorderingen van de verzekerden om die reden af. Los daarvan vindt het hof het onvoldoende aannemelijk dat de bodemrechter zal oordelen dat Yarden zich niet met succes op de en-bloc-clausule zal kunnen beroepen.

Mede gezien het relatief geringe spoedeisende belang van de verzekerden bij het treffen van een voorziening en het grote belang van Yarden dat die voorziening juist niet wordt getroffen, is er daarom onvoldoende grond de gevorderde voorziening toe te wijzen.

Yarden is een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. Elke dag staan 900 medewerkers en 200 vrijwilligers klaar om mensen in 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen een passend afscheid te bieden. Daarnaast is de Vereniging Yarden actief in voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten, waarmee bewustwording over leven, dood en afscheid wordt bevorderd.

[box]Wil je ondernemen bij Yarden? Klik hier.[/box]
×