Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Recruit a Student: talentvinders in Nederland en daarbuiten

Recruit a Student is ontstaan op een manier die het bedrijf nu ook nog uitdraagt. Directeur Remco Beijer begon als werkstudent in het projectzonweringsbedrijf van Jaap Dietz. Dat beviel beiden zo goed, dat ze compagnons werden en samen in 1999 studentenuitzendbureau Recruit a Student oprichtten. 24 jaar een 22 locaties verder waagt het bedrijf de stap over de oceaan.

Wat is Recruit a Student

Recruit a Student is een uitzendbureau speciaal voor universitaire en hbo-studenten, legt Dietz uit. “We willen hen de kans bieden om te ontdekken waar hun interesses liggen, waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen. Door bij diverse bedrijfstakken in verschillende rollen te werken, leren ze zichzelf steeds beter kennen. Dit helpt ze om na hun studie een meer gefundeerde keuze te maken voor een baan die past.”

Betrokkenheid bij zowel de werkgever als de uitzendkrachten is een van de aspecten die Recruit a Student wat Dietz betreft onderscheidt van de concurrentie. “In gesprekken met potentiële kandidaten kijken wij nadrukkelijk naar de persoon. We brengen in kaart waar je energie zit, en waar je talent zit. Veel jonge mensen hebben daar nog geen idee van. Met regelmaat kom ik mensen tegen die over de young professional-leeftijd zitten en nog steeds geen idee hebben. Het is zo belangrijk dat je een gevoel hebt bij wat je wilt doen en niet achteloos wat doet. Tijd is de grootste beperking in het leven. Je moet voorkomen dat je op je vijftigste denkt: ‘Doe ik wel wat ik wil?’

Wordt wie je wil zijn, met die ontdekkingstocht kan je niet vroeg genoeg beginnen. Dat coachende aspect is nog steeds heel belangrijk voor Recruit a Student. We willen als ontwikkelpunt fungeren door in dit vraagstuk te faciliteren met werkervaring.”

Franchise Academy

Franchisenemers die bij Recruit a Student willen starten, hebben geen specifieke studie richting nodig. “Het gaat ons om het type mens”, legt Dietz uit. “Nieuwsgierige en hartelijke mensen, die het leuk vinden om met jonge talenten te werken, te weten wat hen drijft en hoe hij of zij daarbij kan helpen. Ook hebben ze er plezier in contacten te leggen tussen bedrijven en kandidaten. Een zakelijk netwerk is een must, anders duurt het te lang voordat je alles op de rit hebt. Als je als franchisenemer beschikt over deze combinatie, dan ga je gegarandeerd succesvol zijn bij ons en heb je de leukste job die je kunt bedenken. Ik doe het al 24 jaar en heb geen dag het gevoel dat ik aan het werk ben. ”

Recruit a Student zorgt ervoor dat een nieuwe franchiseondernemer goed beslagen ten ijs komt. Dietz: “Dit doen we door de ondernemer de administratieve rompslomp uit handen te nemen en grondige ondersteuning te bieden. Denk bijvoorbeeld aan onze Franchise Academy, waarin we ondernemers trainen.”

Groeikansen in Nederland én daarbuiten

Recruit a Student heeft inmiddels 22 kantoren verspreid over Nederland en België. “Die landelijke dekking is van belang als je veel mogelijkheden voor uitzendkrachten en bedrijven wilt aanbieden”, aldus Dietz. “Meer opties betekent een rijker aanbod en dat is voor alle betrokken partijen goed.”

Dietz ziet dat jonge mensen steeds vaker ervaring willen opdoen in het buitenland. “Ze willen hun talent ontdekken, zich verder ontwikkelen. Het is leerzaam dat in het buitenland te doen. Ik heb zelf zes jaar lang in het buitenland gewerkt en bij terugkomst kijk je anders naar Nederland. Je bent ruimdenkender, staat anders in het leven.

Sinds 1 november 2023 is Recruit a Student dan ook vertegenwoordigd in Caribisch Nederland. Voor Nederland zijn we nu met name op zoek naar franchisenemers in Den Haag en Maastricht. Op termijn willen we ook in Zeeland vertegenwoordigd zijn. Internationale groei, met verdere uitbreiding in België en vestigingen in Duitsland ligt in het verschiet. We willen de komende vijf jaar met twee locaties per jaar doorgroeien.”

Ontvang gratis meer informatie over Recruit a Student

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Recruit a Student

×