Retail doelwit van criminelen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Winkeldief
Winkeliers, transportbedrijven en horecagelegenheden zijn het meest gewilde doelwit van criminelen. Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau. Gemiddeld had veertig procent van de bedrijven het afgelopen jaar last van diefstal, vandalisme en computercriminaliteit. Bij deze drie branches lag dat percentage echter aanzienlijk hoger.

In de detailhandel werd zeven op de tien winkeliers slachtoffer van criminaliteit. In de transportsector kreeg zestig procent van de bedrijven te maken met misdaad en bij horecaondernemers was dat meer dan de helft. Gemiddeld bedroeg het schadebedrag duizend euro. In twintig procent van de gevallen was de ondernemer de dupe van het eigen personeel, zo blijkt uit de cijfers.

Een op de zes ondervraagde ondernemers denkt dat de criminaliteit in de afgelopen twaalf maanden is toegenomen. Vooral in het zuiden van het land zijn bedrijven ontevreden over de preventie van criminaliteit door de overheid. Volgens de onderzoekers gaat misdaad daar gepaard met meer schade dan in het noorden.

Bron: RetailNews

dinsdag 23 augustus 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.