Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Retailers bundelen krachten in app

Gister is de nieuwe versie van PLUX verschenen. In de app kunnen consumenten naar producten zoeken en deze reserveren in de winkel. Daarnaast biedt de app promoties van aangesloten retailers. Klanten van Paradigit krijgen bijvoorbeeld boekaanbiedingen van Libris. “Dit is een platform waarmee de Nederlandse retail direct contact met de consument heeft,” aldus Arjen de Koning van Paradigit tegen emerce.

Paradigit is de eerste aanbieder, maar binnen enkele weken volgen ook franchiseformules Libris en Blz. en de fietsformule Bike Totaal. “Je hoort wel dat internet voor lege winkelstraten zorgt. Ik wil ze vol maken met deze internettoepassing.”

De Koning is met nog twintig andere (franchise)ondernemingen in gesprek en is al in een vergevorderd stadium. “Deze ‘founders’ krijgen op de hoofdgroepen in de app exclusiviteit. Alleen dan kunnen zij hun klanten iets van meerwaarde bieden. Van alle branches willen we de marktleider uitnodigingen en anders de nummer twee.” Voor horeca en fashion valt dat volgens De Koning niet te doen en is de app direct open voor alle belangstellende ondernemingen.

Wanneer de hoofdgroepen allemaal zijn gevuld, zijn de deelnemende bedrijven samen goed voor zo’n vijfhonderdduizend klantcontacten per dag. In de winkels worden die klanten actiematig gewezen op het bestaan van PLUX. Daarnaast beloven de deelnemers dat ze iedere maand speciale acties in hun folders zullen opnemen voor PLUX-gebruikers.

Lees hier meer over de app.