Retailmarkt trekt aandacht buitenlandse investeerders

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Vorig jaar investeerden buitenlandse investeerders circa negenhonderd miljoen euro in de Nederlandse retailmarkten. Dit jaar wordt er verwacht dat de totale investering 1,1 miljard euro of hoger zal bedragen. De reden hiervoor zou zijn dat de Nederlandse winkelpanden steeds aantrekkelijker worden en dit de aandacht trekt van buitenlandse beleggers. Dit meldde Retailnews onlangs.

Landen als Nederland, Frankrijk, Spanje en Duitsland worden gezien als favoriete investeringslanden. Ook is er volgens een onderzoek van vastgoedadviseur Capital Value gebleken dat Nederlandse winkeliers tevreden zijn over de omzetontwikkeling van 2017.

Voor het onderzoek zijn 100 retailers ondervraagd. Deze retailers hebben samen rond de 2300 vestigingen in Nederland en daarvan verwacht 61% een omzetstijging tegemoet te zien. 32%  van de ondervraagden verwacht hogere marges te hebben en 48% verwacht dat het niet zal veranderen. 35% van de ondervraagden verwacht dit jaar meer vestigingen te openen en 17% denkt juist vestigingen te gaan sluiten.

Redenen hiervoor zouden kunnen zijn de kosten van huisvesting en personeelskosten. Dit wordt tevens door 35% van de ondervraagden als grootste bedreiging gezien. 14% is bang voor andere concurrentie van andere retailers en 22% voor de webshops.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.