Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Rijdende Dunkin’ Donuts winkel naar Almere

Donut- en koffieketen Dunkin’ Donuts lanceert haar nieuwe en unieke concept met een rijdende Dunkin’ Donuts pop-up winkel op 26 april in Almere. Met dit concept geeft Dunkin’ Donuts antwoord op de groeiende vraag naar de keten vanuit het hele land. Onlangs opende de keten al haar elfde vestiging in Eindhoven. Nu kunnen nog meer plekken bediend worden met koffie en donuts.

De rijdende winkel is ingericht volgens de nieuwste, internationale huisstijlelementen en is ook grootser opgezet dan de gemiddelde food trucks. Daarmee doet de pop-up winkel niet onder voor een echte store, waardoor de complete Dunkin’ Donuts experience helemaal tot zijn recht komt.

Rijdende winkel alternatief voor vaste winkel?

Deze rijdende winkel is misschien een alternatief voor de vaste winkel. op 5 juni 2018 besliste de Amsterdamse gemeenteraad nog dat Dunkin’ Donuts net als New York Pizza als een fast food formule wordt beschouwd met als gevolg dat zij geen vestiging mochten openen in de Ferdinand Bolstraat. Dat was erg vervelend nieuws voor Dunkin’ Donuts en kwam wel op een heel laat moment: het pand was namelijk al aangehuurd, de verbouwing was al begonnen en het plan was om al in juli open te gaan. Nabil Besali van Dunkin’ Donuts heeft de hoop nog niet opgegeven: “Wij gaan hoe dan ook open in dat pand. Wij zijn gewoon een lunchroom en koffiezaak en dat valt precies in de bestemming daar. ”

Veel interesse van de consument

Er waren veel gegadigden om de primeur van de rijdende winkel te krijgen. Mede de vastberadenheid van organisatoren Michael Murphy en Barry Bouget gaf de doorslag. Ook de groeiende vraag vanuit inwoners van Almere vormde een belangrijk aspect om Almere de primeur te geven voor de rijdende donut winkel. Mogelijk krijgt Dunkin’ Donuts later een permanente plek in Almere. Voor het vierde kwartaal van dit jaar zijn er plannen om een nieuwe vestiging te betrekken op een later bekend te maken locatie.

Ook een franchise beginnen? Bekijk hier alle food franchise formules’.

 

×