Rijdende winkels en Spar profiteren van verstedelijking

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Spar
Kapitaalbehoefte in mededingingsrechtelijk perspectief

Rijdende winkels en de supermarktketen Spar profiteren van verstedelijking. Het contrast tussen stad en platteland neemt dan ook toe. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zal in 2050 75% van de bevolking in stedelijke gebieden wonen. Tevens zal tot en met het jaar 2025 ongeveer 60% van de gemeenten kampen met een dalende bevolking.

Dat heeft tot gevolg dat scholen en winkels moeten sluiten. Dat schept echter ruimte voor andere partijen die hun geluk willen beproeven. Jan van den Dikkenberg gaat vijf dagen per week op pad met zijn rijdende wagen, die ruim 1.500 producten bevat. Elke week  heeft hij circa 400 klanten.

Nederland telt meer dan 400 rijdende winkels, waarvan één derde bij de franchiseformule Springer & Partners is aangesloten en twee derde hier van rijd op eigen titel. Van Dikkenberg probeert niet de goedkoopste te zijn. Hij bindt klanten aan zich via aanvullende diensten. Ook heeft hij een pin in zijn wagen waar klanten kunnen pinnen. Ook kunnen ze hun boodschappenlijstje voor hun deur neerleggen.

Buurt supermarktformule Spar mikt op leefgebieden met maximaal 4.500 inwoners. Dat kunnen dorpen in het platteland zijn, maar ook stadsdelen. Spar is aangesloten bij de inkooporganisatie Superunie.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 22 juni 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.