Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Rituals gaat in VS focussen op online

Rituals gaat zich meer focussen op onlineverkoop in de Verenigde Staten en gaat een aantal winkels sluiten. Dit vertelde CEO en oprichter Raymond Cloosterman aan RetailTrends.

Rituals zal in 2021 een ‘digital first strategie’ lanceren, waarbij e-commerce een belangrijk onderdeel is. “De Amerikaanse markt zit heel anders in elkaar dan Europa”, aldus Cloosterman. “Consumenten zijn meer digitaal ingesteld en ontdekken merken ook sneller digitaal. Daarnaast hebben we een aantal kansen gekregen bij nieuwe online partners waarop we ons willen focussen.”

Voor de fysieke winkels die openblijven heeft Cloosterman een meer ondersteunende rol in gedachten. Het assortiment in de winkel wordt flink ingeperkt, waardoor onder meer de kosten in de logistieke keten zouden moeten dalen. “We zien dat we ook met de helft van het aantal sku’s mooie winkels kunnen maken. In een land dat ons nog niet zo goed kent, kunnen we daarmee de eerste jaren prima vooruit.”

Rituals opende in 2018 de eerste winkels in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is de keten maar liefst 22 locaties rijker, aan zowel de Oost- als Westkust. Hierrvan gaan er ‘een paar’ op slot, aldus Cloosterman. Mede door de coronacrisis is de Verenigde Staten een lastige markt. “Als ik er nu opnieuw kon beginnen, zou ik waarschijnlijk even wachten”, legt hij uit.

×