Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Robertjan vertelt over zijn jaar als franchisenemer bij Finovion

Robertjan is franchisenemer bij Finovion. Sinds 1 juni j.l. onderneemt Robertjan een jaar bij de franchiseformule. Hij vertelt over zijn ervaringen als franchisenemer.
Waar was je werkzaam voor je ging ondernemen bij Finovion?

“Bij verschillende ondernemingen. Ik heb het grootste deel van mijn werkbare leven bij een distributeur en ontwikkelaar van software gewerkt. Daar was ik financieel directeur.”

Hoe ben je in contact gekomen met de franchiseformule?

“Ik werkte op een gegeven moment interim. Het is toch lastig om daarin aansluitend opdrachten te krijgen. Ik had iets nodig waar meer continuïteit en inkomsten in zitten. Ik ben toen op de site van De Nationale Franchise Gids gekomen, daar heb ik gekeken naar franchiseformules in de branche administratiekantoren.  Uiteindelijk had ik een goed gesprek bij Finovion. Daar werd uitgelegd hoe de franchiseformule in elkaar zit en op 1 juni 2020 ben ik aan de slag gegaan.”

U bent sinds kort een jaar franchisenemer, kunt u daar wat meer over vertellen?

“De tweede helft van 2020 was lastig door de coronacrisis. Ook denk je dat je zomaar kan instappen en gaan maar er is nog een hoop leerwerk dat voorafgaat. Finovion heeft een programma van een jaar waarin ze in elke periode een aspect van het zelfstandig ondernemen in franchise behandelen. Daarnaast organiseren zij allerlei bijeenkomsten en informatiesessies. Ik vind dat ze een goede support afdeling hebben.”

Met welke franchiseformules heb je nog meer contact gezocht?

“Ik heb in totaal bij drie franchiseformules een informatieaanvraag gedaan. Een was bij ‘Cijfermeester’ en de ander was ‘fit20’.”

Waarom heeft u gekozen voor Finovion?

“Je moet een match hebben met de franchiseformule en de organisatie. Dat had ik meer bij Finovion dan bij cijfermeester.”

Hoe verliep de opstartfase?

“Eerst ondertekenen we het contract en daarna regelen ze veel zaken voor je. Ze regelen bijvoorbeeld je e-mail adres, website, beeldmateriaal en toegang tot het intranet waar de procedurele zaken zijn ingevuld. Je word door een ‘wasstraat’ heen gehaald waar je alle facetten leert kennen.”

“Ik heb de inwerkperiode positief ondervonden. Ze zijn altijd bereid je te helpen. Het is niet zo dat je het contract tekent en je het vanuit daar verder moet uitzoeken. Ze zijn nauw betrokken bij je succes. Ik kan altijd terecht, ze hebben een support organisatie opgezet. Ook kan je altijd contact opnemen met andere franchisenemers die je kunnen supporten. Ze hebben een forum gemaakt voor alle franchisenemers waar we elkaar vragen kunnen stellen en verder kunnen helpen.”

Hoe ervaar je het ondernemen in franchise?

“Ik ben er misschien wat te makkelijk ingestapt. Alles rondom je wordt geregeld maar je moet wel zelf de klanten binnenhalen. Er zijn wel lead generation-systemen maar je moet wel zelf praten met de mensen. Ik ben het verkopen zelf niet gewend, dat heb ik wel snel ingehaald. Finovion heeft allerlei systemen lopen voor bijvoorbeeld aanvragen uit de markt. Mensen zoeken voor allerlei redenen naar een boekhouder. Die aanvragen pakken we dan op.”

Waar heeft Finovion je het meeste bij kunnen helpen?

“Binnen het programmatorische gebied. Zij hebben alles ingericht rondom het boekhoudpakket, fiscale pakketten, software om jaarrekeningen te maken. Als je dat allemaal zelf moet inrichten is dat vrij kostbaar. Ze hebben het hele systeem geoptimaliseerd en zijn daar nog steeds mee bezig.”

Was het een grote stap om met het systeem van Finovion te werken?

“In het verleden hebben we vooral met offline licenties gewerkt. Online in de cloud is natuurlijk ideaal. Waar je ook zit, je kunt bij het werk komen.”

Heb je nog toekomstplannen voor het aankomende jaar?

“Ik hoop te groeien. Ik wil het dubbele aantal klanten realiseren en de dienst verder uitbreiden. Er komt mogelijk een klantovername en samenwerking meteen fiscalist aan.

Heb je nog tips voor andere startende franchisenemers?

“Wat ik positief vind aan franchisenemen is dat hun hele infrstructuur al geregeld is. Je kan makkelijker aanhaken en instappen dan dat je zelf alles nog moet regelen. Je kan een vliegende start maken. Mijn advies is om het zeker te overwegen.”

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over Finovion![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×