Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

RTL Z schenkt aandacht aan franchise

Afgelopen zondag 17 november werd op RTL Z het programma Next Level uitgezonden. Onderwerp van deze aflevering was ‘franchise’. De Nationale Franchise Gids heeft zichzelf als hoofdpartner aan dit programma verbonden om het publiek meer inzicht te geven over deze vorm van ondernemerschap.

Next Level is onderdeel van Z Broadcasting. In het programma vertellen Next Level ondernemers aan de hand van succesvolle cases over hun product en / of dienst, partnerships en plannen voor de toekomst.

Elke uitzending schuift er een onafhankelijk deskundige aan uit de desbetreffende branche die op een positieve manier vertelt over de laatste ontwikkelingen, onderbouwd met feiten en cijfers. In aflevering 9 werd dit besproken met Tim Hazekamp van De Nationale Franchise Gids.

In de aflevering wordt er o.a. aandacht geschonken aan ‘Het Nationale Franchise Congres’ en de ‘Franchise Starter Award‘. Verder vertellen verscheidene succesvolle formules hen verhaal.

Het Nationale Franchise Congres

Het Nationale Franchise Congres is jaarlijks de grootste bijeenkomst van franchisegevers in Nederland. Ieder jaar worden de huidige uitdagingen en lopende zaken in franchise besproken en worden er presentaties en workshops gegeven door bekende franchisers. Thema van de 18e editie van het congres was ‘Disruptie’. Belangrijke sprekers waren o.a. Michiel Muller (Picnic), Tjeerd Jegen (HEMA) en Rutger Vlaming (Suittruck). Next Level was op het congres en heeft hierbij meerdere franchisegevers geïnterviewd.

Franchise Starter Award

Ook werden er door het RTL Z programma Next Level opnames gemaakt van de Franchise Starter Award. Een award die in het leven is geroepen om veelbelovende startende ondernemingen een positieve stimulans te geven, en deugdelijke franchising te promoten. Winnaar Bakkertje Bol ging naar huis met een prijzenpakket ter waarde van €10.000. In de aflevering was Loes van de Looveren aan het woord, franchisegever van Bakkertje Bol.

Formules aan het woord

Verder vertelden verscheidene franchiseformules hun succesverhaal. Bekende formules die aan het woord kwamen waren o.a. Belisol, BilancioBudget, burgerme, fit20.

Vervolg

De Nationale Franchise Gids hecht er veel waarde aan om het publiek een weloverwogen beeld te geven over franchise. Naast de bekende formules die eerder negatief in de media zijn behandeld, zijn er honderden voorbeelden van positief ondernemerschap hier tegenover te stellen. Om deze formules in een positief daglicht te zetten zal De Nationale Franchise Gids haar partnership met Next Level verlengen en meer programma’s gaan maken over de branche.

De eerstvolgende uitzending zal op tv verschijnen op 1 december 17.00

[box]Klik hier om de aflevering terug te zien[/box]
×