Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Runnersworld gaat samenwerking aan met Longfonds

Hardloopketen Runnersworld, marktleider op het gebied van hardlopen, is een samenwerking aangegaan met het Longfonds, dat strijdt voor gezonde longen en tegen ongeneeslijke longziekten.

 Runnersworld en het Longfonds zetten de komende drie jaar diverse gezamenlijke acties op. Als aftrap organiseerden beide partijen de Night Run, een loopevenement op 29 december 2013. Vanuit twaalf Runnersworld-vestigingen in het land liepen deelnemers gezamenlijk circa vijf kilometer hard en haalden daarmee geld op voor het Longfonds. Van elke inschrijving ging 2,50 euro naar het goede doel en met de extra donaties van de deelnemers mocht het Longfonds een cheque van €4.000 in ontvangst nemen.

 De samenwerking beslaat in eerste instantie een periode van drie jaar.  Runnersworld vindt het belangrijk om bewegen een onderdeel te maken van een gezonde levensstijl. Het Longfonds is ervan overtuigd dat meer bewegen zorgt voor sterkere longen. Dankzij de samenwerking draagt Runnersworld via initiatieven en fondsenwerving bij aan het uit de wereld krijgen van longziekten. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) benadrukt dat longen van levensbelang zijn.

Longfonds

“In Nederland leven circa een miljoen mensen met een longziekte. Ter bestrijding hiervan is geld nodig. En we willen ook gezonde longen gezond houden. Door voldoende te bewegen in het dagelijks leven verklein je de kans op aandoeningen en ziekten. Met hardlopen versterk je je longen en leef je gezonder. De samenwerking is voor ons dan ook logisch”, zegt woordvoerder Jelmer Krom van het Longfonds.

Runnersworld

“Met trainingsschema’s, tips voor verantwoord bewegen en persoonlijke loopadviezen in de winkel willen we mensen bewust maken van hoe wandelen en hardlopen passen binnen een gezonde levensstijl. We zien dan ook een perfecte match met de doelen van het Longfonds”, zegt Damy Rutjes, formulemanager Runnersworld Nederland. “We vinden het vanuit onze intrinsieke motivatie onze taak om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het Longfonds past hierin perfect bij ons . Bovendien verwachten we te kunnen werken aan een nog grotere naamsbekendheid en uiteindelijk meer bezoekers in al onze vestigingen ”