Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Runnersworld slaat handen ineen met het Ministerie van Defensie

Runnersworld zal duurzame én kwalitatief hoogwaardige sportbeha’s leveren voor alle vrouwelijke Nederlandse militairen. “Een sportbeha die niet alleen de beste is in zijn soort, maar ook het meest verantwoord. Bij een beroep dat veel lichamelijke inspanning vergt, is het van belang dat de uitrusting van de best mogelijke kwaliteit is. Daarnaast is Defensie een wereldwijde voorloper m.b.t. maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

De overeenkomst tussen Runnersworld en Defensie is niet nieuw, maar een uitbreiding van een reeds bestaande afspraak waarbij Runnersworld hardloopschoenen levert aan alle beginnende Nederlandse militairen. Om sporten binnen de Rijksoverheid te stimuleren, wordt daarnaast 15% korting op hardloopschoenen aangeboden aan alle werknemers van de Rijksoverheid.

De door Runnersworld geleverde sportbeha’s zijn onderdeel van de Fair Wear Foundation, deze foundation staat net als Defensie en Runnersworld voor hergebruik van kleding, goede werkomstandigheden voor arbeiders binnen de textielindustrie én het bieden van een eerlijke kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Runnersworld duurzaamste sportretailer van Nederland De overeenkomt met Defensie is uiteraard niet het enige dat Runnersworld doet m.b.t. maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Als sportretailer heeft Runnersworld, onderdeel van Euretco, het tot zijn missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten, niet alleen voor de huidige generatie maar vooral ook voor de volgende generatie. Runnersworld wil verantwoord omgaan met de middelen die de wereld biedt én de omgeving waarin wij leven en sporten. In iedere Runnersworld winkel kunnen consumenten oude hardloopschoenen inleveren, hiermee wordt voorkomen dat de schoenen op een steeds groter wordende afvalberg terechtkomen. Het gerecyclede materiaal wordt onder andere gebruikt voor hardloopbanen en kinderspeelplaatsen. Daarnaast werkt Runnersworld met duurzame partners en leveranciers, zodat producten zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Voorbeeld zijn de running sokken die van 100% gerecyclede visnetten zijn gemaakt en de samenwerkingen met partijen die goed zijn voor hun medewerkers.

×