Rutte kondigt gedragscode franchise aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

premier-rutte
Op dinsdag 16 september jl. overhandigden minister-president Rutte en viceminister-president Asscher een brief aan de tweede kamer over werken aan groei. Een belangrijk detail in de brief is dat Rutte aangeeft dat er een Nederlandse gedragscode komt gericht op franchise. Een geschillen-commissie zou hier vervolgens toezicht op moeten houden.

Het kabinet heeft tijdens de eerste twee jaar van de regeringstermijn van Rutte een groot aantal belangrijke en verstrekkende hervormingen uitgewerkt. Deze hervormingen zijn erop gericht dat Nederlandse verworvenheden en instituties ook in de toekomst kunnen blijven bestaan. De Nederlandse economie zal worden versterkt wanneer deze maatregelen worden geïmplementeerd. Prioriteit voor het kabinet en zijn partners is om te zorgen voor een effectieve en zorgvuldige implementatie. Het is echter zo dat de wereld continue blijft veranderen. Vervolgstappen zijn dus nodig.

Een van de maatregelen van het kabinet zorgt ervoor dat de detailhandel sneller kan inspelen op veranderende voorkeuren van het winkelpubliek. Er zullen voorstellen worden gedaan om leegstaande winkelruimtes sneller een andere bestemming te geven, zodat binnensteden aantrekkelijk blijven. Daarnaast neemt het kabinet maatregelen om de combinatie van fysieke en online detailhandel te faciliteren. Ook kondigt het kabinet aan dat er een Nederlandse gedragscode franchise komt met een bijbehorende geschillencommissie.

Benieuwd naar de complete brief? Klik dan hier.

Delen:

Laatste franchisenieuws

  • Anoniem

    Wat een onzin!! Franchise geschillencommissie………Die zijn er al zat. Als je als ondernemer en franchisenemer een contract tekent weet je wat dat betekent. Vervolgens zeiken omdat de huren te hoog zijn…..en dan huurkorting vragen omdat het niet lekker loopt.

    Kakken zonder douwen noemen we dat. Dit is nu precies waar Nederland kapot aangaat, vooral weer pamperen….

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website

franchise-season-art-class