Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Samenwerking RegioBank en SPAR

RegioBank en supermarktformule SPAR gaan een samenwerking aan waarmee de bank terugkeert in de buurtwinkel. RegioBank richt in een aantal Spar winkels een serviceloket inclusief geldautomaat in. Dit initiatief zorgt ervoor dat de bank weer terugkeert in dorpen waar deze service verdwenen was. Doelstelling hiervan is om bewoners de beschikbaarheid terug te geven van deze functies voor de leefbaarheid van een dorp.

Op 22 september jl. tekenden Hans van den Bor,‎directievoorzitter  RegioBank en Sjaak Kranendonk, Algemeen directeur SPAR, een intentieovereenkomst. Door middel van deze overeenkomst spreken zij af om samen de leefbaarheid te bevorderen en de lokale economie te ondersteunen.

‘’Wij zijn samen met SPAR deze proef gestart omdat steeds meer voorzieningen verdwijnen uit dorpen en kleine steden. Wij vinden dat iedereen een bank en geldautomaat in de buurt verdient. Dichtbij en persoonlijk dus,’’ aldus Van den Bor over de reden achter de samenwerking.

De twee partners hebben afgesproken eerst een proef uit te voeren in vijf dorpen. Na de proef wordt er geëvalueerd of er of er in meer dorpen servicepunten worden geopend.