Schoenwinkelketen Cinderella failliet

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Slecht nieuws voor de schoenenwinkelketen. De formule Cinderella is vrijdag failliet verklaard. Alle negentien winkels zijn gesloten, meldt De Telegraaf. Cinderella zelf meldt op hun eigen website dat de site tijdelijke offline is vanwege groot onderhoud.

Het familiebedrijf werd 114 jaar geleden opgericht en vierde hoogtij in de jaren negentig toen in alle grote winkelstraten winkels van de formule gevestigd waren. In 2008 kwam de onderneming in handen van een investeringsmaatschappij die inzette op verjonging van de uitstraling en collecties van de formule.

Het faillissement komt voor bestuurder Ron Peters van FNV Bondgenoten niet als een verrassing. Enkele maanden geleden waren er volgens hem al plannen om de winkels te sluiten. “Toen we de financiële boeken mochten bestuderen, was het heel duidelijk. Ik heb ze toen geadviseerd om faillissement aan te vragen.”

Als onderneming was het voor Cinderella drie jaar geleden al afgelopen, zegt hij in De Telegraaf. “Dat bedrijf is absoluut niet meer levensvatbaar. Het verbaast me nog het meest dat het zo lang duurde voordat het faillissement is uitgesproken.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise