Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Scout FranchiseScan versterkt ondernemerschap

30 november 2021
Een juiste match tussen de cultuur en specifieke kenmerken van de franchisegever enerzijds en de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden van de franchiseondernemer anderzijds, zijn van grote invloed op het succes van beide partijen. Minstens zo belangrijk zijn de ondernemersvaardigheden en de competenties die de franchiseondernemer gaat inzetten om de business tot een succes te maken.
Wetenschappelijk onderzoek

De Scout FranchiseScan is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geeft direct inzicht in de sterke en zwakke punten van een (kandidaat) franchiseondernemer. De FranchiseScan brengt competenties (Hoe ondernemend is de ondernemer?) en denkstijlen (Hoe onderneemt de ondernemer?) in kaart. Door dit in kaart te brengen kan teleurstelling en verlies van investeringen worden voorkomen.

Daarnaast kan er in de samenwerking tussen de franchiseondernemer en de franchisegever nog gerichter ingespeeld worden op de specifieke (begeleidings)behoefte van de franchisenemer en kan de output van de FranchiseScan gebruikt worden om ontwikkel- of coachprogramma’s op maat in te richten.

Zo is de FranchiseScan in te zetten in een selectietraject, maar kan het ook een heel goed inzicht geven in de competenties van een bestaande franchisenemer.

De teamanalyse

Tevens biedt de FranchisesScan het waardevolle instrument om naast een individuele profiel ook een teamanalyse voor ondernemersduo’s in te zetten.

Het beste ondernemersteam bestaat uit zakenpartners die elkaar aanvullen en versterken. In kennis en ervaring maar ook met aanvullende karakters. Als de ene ondernemer in grote lijn denkt, kan de ander aanvullend zijn door letten op details. Een effectief ondernemersteam kijkt ook regelmatig naar elkaars eigenschappen en kwaliteiten en hoe deze op elkaar aansluiten.

Meer weten over de mogelijkheden van de inzet van de Scout FranchiseScan? Babs Jansen (06 54 11 42 47) , Adviseur Recruitment bij Scout vertelt je er graag meer over.

×