Shell houdt downstreamdivisie geïntegreerd

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Ben Van Beurden ShellShell is niet van plan om zijn divisie downstream, voor het raffineren van ruwe olie en de verkoop van motorbrandstoffen, af te stoten.Dat zei bestuursvoorzitter Ben van Beurden van het energieconcern dinsdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering na een vraag van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

De VEB wilde onder meer van de topman weten of het geïntegreerde model, van winning enerzijds en raffinage en chemie anderzijds, nog bestaansrecht heeft. De afgelopen jaren stond de downstreamtak onder druk, vooral door overcapaciteit in raffinage, resulterend in margedruk. De VEB is van mening dat Shell zonder de downstreamdivisie financieel beter presteren.

Van Beurden noemde het model nog zeker rendabel. De downstreamdivisie speelt onder meer een belangrijke rol bij de technologie ‘gas to liquids’ (GTL) en het afvangen en opslaan van CO2. “Het handhaven van het geïntegreerde model betekent niet dat we niet ingrijpen bij onderdelen die ondermaats presteren”, aldus de topman.

Van Beurden gaf sinds zijn aantreden aan het begin van dit jaar al meerdere keren aan dat de financiële prestaties van Shell moeten verbeteren.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.