Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Shell introduceert ‘Shell Café’

Shell heeft maandag 19 april jl. een nieuw concept uitgerold. Het eerste ‘Shell Café’ is geopend langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Niet alleen het interieur maar ook het assortiment is veranderd. Het noordelijke uiterlijk, ook wel ‘hygge’ genoemd, heeft een rustgevend karakter.

Hilmar van den Dool, General Manager Retail Shell, vertelt over het verschil tussen de traditionele benzinepomp en het nieuwe concept van Shell. “Gasten ervaren een heel andere beleving in het tankstation met het moderne Shell Café en geen traditionele pompshop. We bieden een ontspannen verblijf voor gasten die bijvoorbeeld ondertussen hun auto opladen.”

Een snel veranderende omgeving

Shell ziet dat de wereld van mobiliteit in een hoog tempo verandert. Zelf zit het bedrijf ook in een transitie. Van den Dool vindt dat het tankstation op deze veranderingen moet zijn ingericht. Met de herinrichting wil het bedrijf er voor zorgen dat het tankstation niet een plek is waar mensen snel weer weg willen. Shell wil een plek creëren waar de klant graag wilt zijn.

“In de veranderende wereld van mobiliteit gaan de shops van Shell een andere functie  vervullen. Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en we zien dat mensen meer verspreid over de dag de weg op gaan. Daar spelen we op in. Onze shops worden een ontspannen verblijf locatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen”, aldus Hilmar.

Ruim assortiment

Bij binnenkomst worden de klanten persoonlijk benaderd door een gastvrouw of gastheer. Vanaf de ingang is er direct zicht op de verse producten. De klanten kunnen kiezen uit een groot assortiment. Er is ook elke dag een afwisselend speciaal assortiment. Er wordt gebruik gemaakt van lokale en biologische producten.

Hygge, warm en gezellig

Koffie speelt een centrale rol in het nieuwe ‘Shell Café’. De ,voor Shell gemaakte, koffieblends worden bereid door professionele barista’s. De klanten kunnen, wanneer de coronacrisis het toelaat, in een modern zitgedeelte hun koffie drinken. De ‘hygge’ sfeer, dat staat voor warm en gezellig, sluit aan op de ontspannende functie van het café.

Verdere uitrol van het ‘Shell Café’

Het nieuwe concept van Shell zal in het derde kwartaal van 2021 verder worden uitgerold. De vestigingen ‘Den Ruygenhoek’ bij Rijsenhout en ‘De Hackelaar’ bij Muiden zullen als volgende vestigingen worden verbouwd. Het ‘Shell Café’ zal in de aankomende jaren de huidige voorzieningen ‘deli by Shell’ en ‘deli2go’ vervangen.

×