Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Shoeby groeit zowel in aantal winkels als online

Daar waar veel retailers het lastig hebben, is winkelketen Shoeby juist groeiende. De formule heeft nu 225 vestigingen in Nederland en daar moeten dit jaar nog eens 15 vestigingen bij komen. Naast het toenemende aantal fysieke winkels is Shoeby ook online groeiende.

Oprichtster Mieke van Deursen omschrijft tegenover het AD een aantal belangrijke pijlers van Shoeby, namelijk persoonlijk klantcontact, een aansprekende collectie en goed luisteren naar feedback.

Online wordt dit jaar een groei verwacht van twintig procent, zo voorspelt Van Deursel. “Toch zie je ook dat mensen graag naar de winkel komen, terwijl ze eerst op de webshop of app hebben gekeken. Het onderstreept dat mensen iets met je merk hebben. Ze willen 24/7 verbonden zijn met jouw merk, erbij horen.”

De groei van Shoeby is niet van alle tijden. De oprichters verkochten in 2010 het grootste deel van de aandelen aan een investeringsfonds. In 2016 brak er echter de crisis uit en de nieuwe eigenaar wilde niet investeren. Daarop besloten de oprichters de winkelketen weer terug te kopen.. Shoeby is voornamelijk gevestigd in kleinere plaatsen in Nederland, maar opende onlangs ook een winkel in het centrum van Den Bosch. Als dit een succes wordt, zullen mogelijk meer winkels geopend worden in grote steden.

 

×