Shoeby klimt uit diep dal 

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule Shoeby komt na jaren verlies te hebben gemaakt nu uit een diep dal. De modeformule boekte het afgelopen een kleine winst van 103.000 euro. Wel is de omzet teruggelopen, van 75,8 miljoen euro naar 73,9 miljoen euro. Dit meldde Retailnews onlangs.

Shoeby draaide de drie jaren daarvoor verlies. In 2013 bedroeg het verlies 25 miljoen euro, in 2014 30 miljoen euro en in 2015 4 miljoen euro. Eigenaar John van Deursen laat aan Quote weten: “Ik hoop dat de zwarte cijfers volgend jaar een stuk dikker met viltstift worden aangezet.”

Naar aanleiding van het verlies in 2015, stortte aandeelhouder van Deursen 20,5 miljoen euro bij om een bankschuld van 29,5 miljoen euro te kunnen aflossen. Ondanks de bijstorting en de winst staat de franchiseformule nog steeds 3,5 miljoen euro in het eigen vermogen in het rood.

Van Deursen vertelt: “Het bewijst dat we goed bezig zijn, al was dat niet makkelijk en zaten we in de hoek waar de klappen vallen.” Hij noemt het lastig om het bedrijfsmodel om te vormen naar de nieuwe economie, waarin e-commerce een grote rol speelt. Ook wijst hij op het ‘economisch vacuüm’ met beperkte groei en de terughoudende opstelling van banken.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website