Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Shoppen op smartphone steeds belangrijker

Uit onderzoek van Compuware blijkt dat bijna de helft van de smartphone- en tabletgebruikers deze apparaten inzet om cadeaus voor de feestdagen te kopen. Het onderzoek is gehouden onder ruim tweeduizend Amerikaanse consumenten.

Maar liefst 49% van de respondenten geeft aan cadeaus te zoeken of aan te schaffen via zijn/haar smartphone of tablet. Het mobiele winkelen groeit: 36% verwacht deze feestdagen meer online inkopen te doen dan vorig jaar. Ook zegt 36% meer dan één apparaat te gebruiken in het winkelproces.

Prestatie is cruciaal

Het tempo waarmee de verschuiving naar mobiel winkelen plaatsvindt is opvallend, zegt John van Siclen, general manager van Compuware’s APM-divisie. “Retailers moeten alle zeilen bij zetten om van deze trend te kunnen profiteren.” De prestaties van het mobiele apparaat zijn daarbij cruciaal. Ruim 37% van de respondenten geeft aan naar een andere webshop te gaan als de mobiele website of applicatie niet binnen drie seconden geladen is. Onder gebruikers van achttien tot 34 jaar ligt dat percentage op 45%.

De prestaties van mobiele applicaties zijn afhankelijk van allerlei variabelen. Snelheid van de dataverbinding, sterkte van het mobiele signaal en de batterijduur spelen daarbij een rol. “Daarnaast zijn veel mobiele applicaties minder ontwikkeld dan klassieke web-gebaseerde applicaties”, stelt Van Siclen.

De winnaar in de strijd om consumenten is volgens hem de partij die vooraf een nauwkeurige planning heeft opgesteld. “Die planning helpt zeker te stellen dat mobiele applicaties de piekbelasting tijdens feestdagen aankunnen.”

Bron: RetailNews