Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Sligro neemt Horeca Totaal Sluis over

De Sligro Food Group neemt de in Zeeuws-Vlaanderen gevestigde horecaleverancier Horeca Totaal Sluis over. Dit maakte het groothandels- en supermarktbedrijf vandaag bekend.

Vorige week werd al bekend dat Sligro de Rooswinkel Horecagroothandel overnam. Volgens analist Tom Muller van Theodoor Gillissen wil het groothandelsconcern sneller groeien door middel van overnames. Volgens de analist is kasstroom ‘ruim’ en is het bedrijf ‘prima in staat’ om overnames te doen.

Horeca Totaal Sluis boekte afgelopen jaar een omzet van 20 miljoen en heeft circa 40 fulltimemedewerkers in dienst. De activiteiten van Horeca Totaal Sluis dragen volgens Sligro meteen bij aan de winst per aandeel, terwijl het marktaandeel van Sligro Food Group in de foodservicemarkt met circa 0,3 procent zal toenemen. De overname wordt naar verwachting in februari afgerond.

Horeca Totaal Sluis focust zich vooral op (recreatie)horeca en institutionele klanten. De directie van Horeca Totaal blijft aan en zal zich richten op een succesvolle integratie van het bedrijf binnen Sligro.