Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Sligro winstgevender in 2014

Sligro Food Group, het concern achter formules Emté, Big Snack en Plaza Food For All, heeft in het afgelopen jaar meer winst geboekt dan in 2013. Het concern heeft het voorgaande jaar 69 miljoen euro winst geboekt. De nettowinst van steeg met anderhalf procent. Dit liet het concern afgelopen donderdag weten.

Eerder deze maand liet de Sligro Food Group al weten dat zijn omzet met drie was toegenomen tot een totaal van 2,57 miljard euro. Dit was het gevolg van de groei van het foodservicekanaal. Supermarktketen Emté zag haar omzet in die periode juist met twee procent teruglopen tot een bedrag van 823 miljoen euro.

Tevens is het bedrijfsresultaat van de foodretailtak afgelopen jaar afgenomen, van zeven naar zes miljoen euro. Deze daling wordt volgens het concern veroorzaakt door incidentele resultaten. Zo zagen ze het afgelopen jaar de online boodschappendienst Superdirect.com failliet gaan en sloot Spar, daar is Sligro voor 45 procent eigenaar van, zijn distributiecentrum sluiten in Alkmaar.

Dit jaar verwacht Sligro dat de totale foodservicemarkt voor het eerst sinds 2008 zal groeien, terwijl daarnaast ook de foodretailsector een bescheiden groei zal doormaken. Hoewel afgelopen jaar de prijzen in de supermarkten onder druk stonden verwacht het concern geen extra prijsdruk in 2015.