Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Sligro zet Emté in de etalage

Sligro meldde in een toelichting op zijn jaarcijfers dat het gestart is met het verkoopproces van supermarktketen Emté met haar 131 vestigingen. Sligro verwacht dit jaar tot een transactie te komen.

Eerder meldde Sligro nog dat het geen plannen had voor de verkoop van de winkels. Wel was bekend dat Sligro op zoek was naar een samenwerkingspartner, wat nog steeds tot één van de opties behoort. Jumbo bracht vorig jaar al een bod uit op Emté, maar zonder succes. Met dit nieuws is er toch nog hoop voor Jumbo. De supermarktketen ondergaat op dit moment een transformatie met daarin de optimalisatie van de formule. Dit blijft zich onverminderd doorzetten, tijdens het gehele verkoopproces.

Met 131 vestigingen is Emté relatief klein en kan zich daardoor moeilijk door ontwikkelen in een markt met moordende concurrentie van mede supermarktketens.

Het marktaandeel van Emté liep in 2017 terug naar 2,5 procent. Ook werd bekendgemaakt dat de supermarktketen zijn omzet zag toenemen. De omzet bedroeg vorig jaar 828 miljoen euro. De omzet van Sligro steeg afgelopen jaar met 5,6 procent tot net geen 3 miljard euro. Sligro haalt haar winst met name uit haar groothandelsactiviteiten, waarvan het marktaandeel in Nederland groeide tot 24,4 procent en in België tot 3,4 procent.

×