Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Slijterijketen Mitra gaat mobiel betalen mogelijk maken

Vanaf vandaag is het mogelijk om bij Mitra met de mobiele telefoon te gaan betalen. Daarvoor is Mitra een samenwerking aangegaan met betaalapp Payconiq, die ook samenwerkt met supermarktketen Spar. In eerste instantie biedt éénderde van de 110 vestigingen de mogelijkheid aan om mobiel te betalen en dit zal de komende periode verder uitgebreid gaan worden.

Consumenten die mobiel willen betalen moeten in het bezit zijn van de betaalapp. Zij kunnen vervolgens een QR-code scannen die op het kassadisplay wordt weergegeven. Na controle kan dan de betaling definitief gemaakt worden met een pincode of met gebruik van een vingerafdruk.

Mobiel betalen past bij de tijd

Marketing manager Stefan van Caldenberg van Mitra is content met het kunnen aanbieden van de optie tot mobiel betalen. ‘Met de introductie van mobiel betalen middels Payconiq bieden we een extra betaaloptie die helemaal past in deze tijd waarbij steeds meer mensen hun mobiele telefoon als betaalmiddel gaan gebruiken. Payconiq is volledig geïntegreerd in ons kassasysteem.’

Binnenkort ook in webshop Mitra

Hoewel het nu nog niet mogelijk is, verwacht Mitra op korte termijn ook de betaaloptie Payconiq aan te kunnen bieden in de eigen webshop. ‘Op die manier kunnen we het betaalgemak op mobiele devices in onze webshop nog verder verbeteren’, aldus Van Caldenberg in het persbericht.

Initiatief groep banken

Payconiq is een initiatief van Europese banken, waaronder ASN Bank, ING, Rabobank, Regiobank en SNS.

×